Volledig scherm
Het vliegerfestival op het strand bij Our Seaside vorig jaar. © Dirk Jan Gjeltema

Begin vliegerfestival strand Renesse dag uitgesteld

RENESSE - Het driedaags vliegerfestival op het strand bij Renesse wordt met een dag ingekort. In verband met de harde wind zijn alle activiteiten vandaag afgelast.

De zuidwestelijke wind met kracht 8 is teveel van het goede voor de vliegeraars, zegt Rob Rameau. ,,Ik heb de vliegeraars net toegesproken. Tegen zoveel geweld zijn de meeste vliegers niet bestand. Dan waait alles kapot en dat materiaal is al duur zat.”

Ook de kleinere activiteiten rond paviljoen Our Seaside, zoals de workshops vliegers maken,  zijn voor de zaterdag afgelast. Alles vindt op het strand plaats, dus dat heeft nu geen zin. Maar we hebben nog twee dagen om het helemaal goed te maken. Zondag geven ze een lekkere windkracht 2 tot 3 af met een klein zonnetje. Perfect dus voor een mooi feest!”

Voor de vierde editie van het vliegerfestival hebben 70 deelnemers uit binnen- en buitenland zich ingeschreven. Ter hoogte van het strandpaviljoen in een parcours van enkele honderden meters lang uitgezet waarbinnen ze hun mooiste creaties naar de wolken laten klimmen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement