Volledig scherm
De ondernemersvereniging Bedrijvenpark Zuid hikt al jaren aan tegen de beveiliging van het terrein in Zierikzee. © DirkJan Gjeltema

Bedrijvenpark Zuid Zierikzee loopt een kwart ton mis

ZIERIKZEE - Het bedrijvenpark Zuid in Zierikzee krijgt geen extra geld van de gemeente Schouwen-Duiveland. Een tweede poging om een zogeheten Bedrijven Investeringszone (BIZ) op te richten, is mislukt. En dus houdt de gemeente de toegezegde jaarlijkse bijdrage van 25.000 euro op zak.

Wethouder Daniël Joppe (economie) maakte vandaag bekend dat ruim 80 procent van de 84 bedrijven op het terrein aan de zuidkant van Zierikzee heeft gestemd. Nipt de helft (35) stemde voor de oprichting van een investeringszone. Dat was niet genoeg: de regels schrijven voor dat tenminste twee derde van de stemmers vóór de BIZ moet zijn.

,,Dat is dus een duidelijke nee”, aldus Joppe. ,,Jammer voor de vele inzet die is gepleegd om dit initiatief van de grond te krijgen.” Directeur Piet Warnar van Airpack en lid van de BIZ-projectgroep zoekt het nee-kamp vooral onder de eigenaren van opslagloodsen op het terrein. ,,Dat zijn geen ondernemers. Ze gebruiken hun loods als berging of het stallen van auto’s en dat is het. Ze hebben geen belang bij een opwaardering van het industrieterrein.”

Volgens projectleider Wim van den Noort heeft een aantal ook puur tegen gestemd, omdat ze het belang en de meerwaarde van een BIZ niet inzien. Ondernemers binnen zo’n zone worden verplicht een jaarlijkse bijdrage te betalen. De gemeente legt daar 25.000 euro naast. Uit die gezamenlijke pot kan wat extra’s worden gedaan om het gebied naar een hoger niveau te tillen. Als voorbeeld noemt Warnar het koppelen van de bewakingscamera’s. ,,Dat kunnen we alsnog doen, maar dan alleen met onze eigen ondernemersvereniging.”

Volledig scherm
Directeur Piet Warnar tijdens de officiële opening van Airpack op het bedrijvenpark in 2009. © Izaäk Verkeste
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement