Volledig scherm
Het bedrijventerrein aan de zuidkant van Zierikzee © Peter Buteijn

Bedrijvenpark Zierikzee wil verplichte financiële bijdrage ondernemers

ZIERIKZEE - Het Bedrijvenpark Zuid in Zierikzee wil het gebied naar een hoger niveau tillen en gaat op zoek naar een extra financiële impuls. De bestuursvereniging streeft de oprichting van een bedrijfsinvesteringszone (BIZ) na, waarbinnen de ondernemers verplicht worden tot een jaarlijkse bijdrage.

Eerder werd al zo'n BIZ opgericht voor het centrum van Zierikzee. En recent stemde ook een meerderheid van de ondernemers van Renesse voor de oprichting van een investeringszone. In de badplaats waren daar overigens wel drie stemronden voor nodig. 

De gemeente Schouwen-Duiveland beloont de verplichte contributie van de ondernemers gedurende vijf jaar met een financiële bijdrage.  Zo komt extra geld vrij voor de inrichting en activiteiten binnen het gebied.

Projectleider Wim van den Noort verwacht dat de precieze plannen voor het Bedrijvenpark Zuid uiterlijk oktober bekend zullen zijn en aan de ondernemers kunnen worden voorgelegd. Gaat een meerderheid akkoord, dan kan de volgende BIZ op Schouwen-Duiveland per 1 januari aan de slag. Nederland telt inmiddels zo'n 150 investeringszones.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement