Zierikzee
Volledig scherm
Zierikzee © Willem Staat

Basis kikkerfontein Maarstraat Zierikzee gelegd

ZIERIKZEE - De bekisting voor de fontein die wordt gemaakt op het pleintje Maarstraat in Zierikzee is neergezet. Eén dezer dagen wordt het beton erin gegoten zodat een betonnen bak met een diameter van zeven meter wordt gecreëerd.

 1. Schelpen tellen op het Zeeuwse strand: ‘Briljant. Dat een weekdiertje zoiets moois kan maken’
  PREMIUM

  Schelpen tellen op het Zeeuwse strand: ‘Briljant. Dat een weekdier­tje zoiets moois kan maken’

  Het is nog niet officieel, maar we hebben een voorlopige winnaar. De kokkel scoort hoog op de Zeeuwse stranden. Zaterdag is daar voor het eerst Schelpenteldag gehouden. Net als op heel veel andere Nederlandse, Belgische en Franse stranden. Niks mooiers dan mensen die op strand door de knieën gaan, vindt de Zierikzeese amateur-paleontoloog Hester Loeff. ,,Het strand is een soort schatkamer.”
  Renesse
 2. ‘Bijna al mijn dromen 's nachts spelen zich af in een Middelburgse setting’
  PREMIUM
  eens een zeeuw

  ‘Bijna al mijn dromen 's nachts spelen zich af in een Middelburg­se setting’

  Met zijn productiebedrijf NewBe maakt Jeroen Koopman (38) films, series en documentaires, onder meer voor Netflix. Hij woont in Amsterdam, maar woonde tot op 17-jarige leeftijd in Zeeland. Eerst een jaartje in Vlissingen, daarna in Middelburg. ,,In Middelburg heb ik geleerd om op een creatieve manier naar de wereld te kijken. Waar de ander een trap ziet, zie ik een springplank.”
  Middelburg