Volledig scherm
Avondvierdaagse in Zierikzee. © Marieke Mandemaker

Avondvierdaagse Zierikzee viert 75-jarig bestaan met zanger Jim Bakkum

ZIERIKZEE - Ze zijn er beretrots op. De Zierikzeesche Avondvierdaagse bestaat 75 jaar. Tijd voor een feestelijke editie, met medewerking van eilandelijke muzikanten. Maar ook zanger Jim Bakkum is van de partij.

Met die 75 jaar is het wandelevenement in Zierikzee één van de alleroudste in Nederland. ,,Daar stonden we zelf ook van te kijken", zegt secretaris Corine Meeles. ,,Maar dat maakt het natuurlijk helemaal speciaal.” De Avondvierdaagse in Zierikzee vond voor het eerst plaats in 1939, maar kwam stil te liggen tijdens de oorlog en in het jaar van de Watersnoodramp.

Dat het festijn, dat dit jaar van 9 tot en met 12 juni wordt gehouden, toch is blijven bestaan wordt komende editie gevierd. Hoewel nog niet alles in kannen en kruiken is, is al wel bekend dat er optredens zijn van Drumbeatz Luctor et Emergo, de majorettes van Apollonia, dweilband Liever Ier as Tuus en Jim Bakkum.

Gehoopt wordt op een gigantische deelname tijdens deze jubileumeditie, maar er zit wel een plafond aan het aantal deelnemers. Wie zeker wil zijn van deelname kan kaarten bestellen via: avondvierdaagse-zierikzee.nl.      

  1. Schouwen-Duiveland ruilt oude grafsteen in voor zoeksysteem via internet
    PREMIUM

    Schou­wen-Duiveland ruilt oude grafsteen in voor zoeksys­teem via internet

    ZIERIKZEE - Ruim duizend handtekeningen haalde Adri Moelijker op tegen het weghalen van oude grafstenen door de gemeente. Het haalde niets uit. Maar ook het compromis van een aantal raadsfracties om dan op z'n minst de namen van die overledenen te verzamelen in een digitale zuil op de begraafplaatsen, sterft nu een stille dood. Dat wordt burgemeester en wethouders evengoed te duur, laten ze de raad weten.