Volledig scherm
© Frans Bosscha

Automobilist rijdt tegen boom in Renesse

RENESSE - Een automobilist is vrijdagmiddag zwaargewond geraakt na een eenzijdig ongeval op de Hogezoom bij Renesse, meldt HVZeeland. Het slachtoffer is met de traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd.

Even na 13.00 uur reed de automobilist door onbekende oorzaak tegen een boom aan. Daarbij raakte het slachtoffer bekneld in zijn voertuig. Brandweer, politie, ambulances en een traumahelikopter kwamen op de melding af om eerste hulp te verlenen en de straat af te zetten.

De auto van de bestuurder is inmiddels weggesleept. De Hogezoom is weer open voor het verkeer.

  1. 'Capelle bestaat eigenlijk niet meer'
    buurten

    'Capelle bestaat eigenlijk niet meer'

    Aan het begin van de Zwanenburgseweg staat een bord dat het gehucht aangeeft. En verderop, pas voorbij nummer 17, staat het einde van het Schouwse plaatsje dat tegen Ouwerkerk aanleunt, aangegeven. De woning van Piet Geluk op nummer 11 staat daartussen, maar in feite woont hij 'buiten het dorp', zoals hij dat noemt. Capelle ligt aan het begin van de weg, aan een zijtak van de Zwanenburgseweg. Een bord met 'begraafplaats' leid je erheen. In het boekje Nieuwerkerk in oude ansichtkaarten van C.P. Pols wordt ook Capelle genoemd. Want het gehucht hoort bij Nieuwerkerk. Er stond in 1304 een kapel en in 1753 bestond de buurtschap uit 14 huizen en 11 hofsteden, valt er te lezen. Het was een aparte heerlijkheid die een van de vier bannen van de polder van Duiveland besloeg. De ban was 687 gemeten en 120 roeden groot.