Wethouder Ankie Smit ervaart na de lancering van de Ongehinderd-app hoe het is om als slechtziende door het gemeentehuis in Zierikzee te lopen.
Volledig scherm
Wethouder Ankie Smit ervaart na de lancering van de Ongehinderd-app hoe het is om als slechtziende door het gemeentehuis in Zierikzee te lopen. © Marieke Mandemaker

App helpt mensen met een beperking ongehinderd op weg in Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Als je lichamelijk beperkt bent, kun je op Schouwen-Duiveland nog lang niet overal terecht. Maar dat weet je pas als je ergens bent. Om teleurstellingen te voorkomen, kun je voortaan in een speciale app kijken. Dan weet je vooraf wat je te wachten staat.

 1. 145 extra plaatsen nodig voor kwetsbare ouderen op Schouwen-Duiveland
  PREMIUM

  145 extra plaatsen nodig voor kwetsbare ouderen op Schou­wen-Duiveland

  ZIERIKZEE - Nu niet, straks niet, nooit niet. Bevriezen van de verpleeghuiscapaciteit op Schouwen-Duiveland is een onzalig idee, vindt Laurence Haack. En daar staat het LSD-raadslid niet alleen in. Vrijwel raadsbreed wordt bij wethouder Paula Schot aangedrongen op een meer flexibele insteek. ,,Zodat we onze inwoners de juiste zorg op de juiste plek gewoon op ons eiland kunnen blijven bieden, ook als dat opname in een verpleeghuis betekent.”
 1. Zaak-Ichelle: Na 14 december 21.00 uur stopte alles
  Play

  Zaak-Ichel­le: Na 14 december 21.00 uur stopte alles

 2. Kappers staan klaar om weer te knippen: Telefoon roodgloeiend
  Play

  Kappers staan klaar om weer te knippen: Telefoon roodgloei­end