Antoinette van Rij met één van haar werken in de duinen bij Burgh-Haamstede. Het is de plek waar zij zich door laat inspireren
Volledig scherm
PREMIUM
Antoinette van Rij met één van haar werken in de duinen bij Burgh-Haamstede. Het is de plek waar zij zich door laat inspireren © Sandra Schimmelpennink

Antoinette (71) zit niet op de bank kwaaltjes te tellen. Ze timmert als kunstenaar aan de weg

Antoinette van Rij (71) moest even een drempel over voor ze zich inschreef op de kunstacademie. Nu, zeven jaar later, studeert ze bijna af. Ze is niet meer piepjong, maar haar leeftijd staat haar totaal niet in de weg.

 1. Middelburgse moskee in actie voor slachtoffers aardbevingen
  PREMIUM
  monninkenwerk

  Middelburg­se moskee in actie voor slachtof­fers aardbevin­gen

  ,,Iedereen kent hier mensen die familie, vrienden of kennissen kwijt zijn geraakt”, vertelt Burak Yazici, voorzitter van het bestuur van de Yildirim Beyazit Moskee. ,,Hier in de regio wonen zo’n vierhonderd Turkse gezinnen en daarvan hebben er honderd roots in de door aardbevingen getroffen provincies. Onze moskee in Middelburg heeft daarom een mini-braderie gehouden op 17, 18 en 19 maart 2023.”
  Middelburg
 2. Van voetbalpraat tot wc-bezoek; de spelers van SKNWK delen alles met interim-coach Van der Cingel
  PREMIUM

  Van voetbal­praat tot wc-be­zoek; de spelers van SKNWK delen alles met interim-coach Van der Cingel

  Teammanager Peter van der Cingel nam enkele weken geleden bij SKNWK het stokje over toen trainer Johnny van Dijke wegging. Tot volgend voetbalseizoen, dan is Johan Sulkers trainer van de club uit Nieuwerkerk. ,,Om nu zelf eindverantwoordelijke te zijn, vind ik niet zo spannend”, zei interim-coach Van der Cingel zaterdag na de 0-2-nederlaag tegen Tholense Boys, een concurrent in de strijd tegen degradatie uit de derde klasse B.
  Nieuwerkerk