Volledig scherm
PREMIUM
Ilja Mostert is zielsgelukkig tussen middeleeuws geurende archiefstukken. © Marieke Mandemaker

Amsterdam of Zierikzee, voor archiefmedewerker Ilja Mostert maakt dat niet uit

ZIERIKZEE - Hij onderzocht de aanleg van de Amsterdamse grachtengordel en nu duikt hij in de oorsprong van de Zierikzeese nieuwbouwwijk Poortambacht. Saai vindt de nieuwe archiefprof van Schouwen-Duiveland dat allerminst. Integendeel zelfs.

Ilja Mostert (33) is de nieuwste aanwinst van het gemeentearchief op Schouwen-Duiveland. De geboren en getogen Middelburger, die archeologie studeerde in Amsterdam, werkt sinds kort drie dagen per week in Zierikzee. Eén dag is hij nog op het Zeeuws Archief, om de digitalisering te begeleiden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Herdenking Joodse slachtoffers in Zierikzee

    Herdenking Joodse slachtof­fers in Zierikzee

    ZIERIKZEE - Bij het Joods monument aan de Grachtweg in Zierikzee is vandaag stilgestaan bij de dood van 22 inwoners in de Tweede Wereldoorlog. Ze werden 24 maart 1942 gedwongen huis en haard te verlaten en samen met andere Joden in Zeeland op de trein gezet naar een Duits vernietigingskamp. Het monument is geadopteerd door de de J.L. de Jongeschool, dat met de jaarlijkse herdenkingen de herinnering aan de omgebrachte stadsgenoten levend houdt. Op de zuil prijken de namen van de 22 slachtoffers.