Volledig scherm
Zilveren Camerawinnares Cynthia Boll met Indonesische ambassadeur (links van haar) en burgemeester Gerard Rabelink (rechts). © Marcel Modde

Ambassadeur Indonesië opent expositie zinkend Jakarta in Watersnoodmuseum

OUWERKERK - 'De prijs van water is hoog', staat onder de bijna levensgrote foto van Jamu-verkoopster Ibu Sarmini. Ze zit op een eetkamerstoel die met de poten in het water staat. De jaarlijks overstromingen tijdens het regenseizoen in Jakarta is iets waar ze mee heeft leren leven. 

Het is één van de vele indrukwekkende beelden van Zilveren Camerawinnares Cynthia Boll, die een heel jaar lang te zien zijn in het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. De thema-expositie werd woensdag officieel geopend door de Indonesische ambassadeur I Gusti Agung Wesaka Puja.

Boll volgde een jaar lang vier inwoners van Jakarta in hun dagelijkse strijd met het water. De miljoenenstad dreigt door de combinatie van bodemdaling en zeespiegelstijging letterlijk kopje onder te gaan. Met haar project en de expositie vragen Boll en het Watersnoodmuseum aandacht voor de zinkende stad. De Indonesische overheid werkt met Nederlandse bedrijven aan een 'afsluitdijk'. Die zeewering is naar verwachting binnen vijftien jaar klaar om het met name bedreigde noordelijke stadsdeel te beschermen. 

Volledig scherm
Expo foto's Cynthia Boll in het Watersnoodmuseum. © Marcel Modde
Volledig scherm
Expo foto's Cynthia Boll in het Watersnoodmuseum. © Marcel Modde
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement