Volledig scherm

Allerlaatste waarschuwing voor passagiers van de nachtbus in Renesse

RENESSE -  Het moet klaar zijn. Taxi Centrale Renesse en bedrijfsleider Jeroen Giele van discotheken De Zoom en Pinky's gooien er een laatste waarschuwing uit. Als het gedonder in de nachtbus van Renesse niet snel ophoudt, dan is het einde oefening.

Zaterdagnacht was het weer flink hommeles in de nachtbus van Renesse richting omliggende plaatsen. Bedrijfsleider Jeroen Giele wil niets anders dan de jeugd na een avond stappen veilig thuisbrengen. Hij ziet de nachtbus als extra service. Ook als in de nachtbus, die zonder subsidie van de gemeente Schouwen-Duiveland rijdt, maar 40 passagiers meegaan, wil Giele hem blijven laten rijden. ,,Liever een veilige bus waar ik geld op moet toeleggen, dan dat mijn klanten zelf dronken op pad gaan met brommer of auto. Maar het helpt niet als jongelui zich niet gedragen. Vandaar dat we ze nogmaals goed hebben gewaarschuwd. Wanneer ze willen dat de nachtbus blijft rijden, moeten ze zich aan de regels houden", aldus Giele.

Overgeven

Die regels zijn: niet roken, drinken en eten in de bus. Geen rotzooi op de grond gooien. Overgeven? Vraag de chauffeur een zakje of om te stoppen. ,,Anders zelf opruimen of 50 euro aan schoonmaakkosten aftikken", luidt de waarschuwing. ,,Het is baldadigheid en stoerheid. Indruk maken op de meiden vaak. Als bijvoorbeeld ruithamertjes worden gebruikt, krijgt de chauffeur daarvan weer een melding op zijn schermpje", vertelt Giele die een portier laat meerijden op de nachtbus. 

Houden passagiers zich niet aan de regels, dan kunnen ze ook een bus- en horecaverbod krijgen. Het is de bedoeling dat de nachtbussen sowieso tot eind september blijven rijden vanaf het Transferium. Daar vertrekken ze om 03:05 uur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement