Volledig scherm
De plek tussen de Nieuwe Kerk en de Dikke Toren. © Google Streetview

Alleen nog parkeren tussen Nieuwe Kerk en Dikke Toren

ZIERIKZEE - Het zeven maanden oude parkeerverbod voor het terrein bij de Nieuwe Kerk in Zierikzee wordt aangepast. Burgemeester en wethouders zijn tot een compromis gekomen met de beheerstichting. 

Nog dit jaar wordt er tussen de Nieuwe Kerk en de Dikke Toren een parkeerstrook aangelegd voor twaalf tot dertien auto's. Bij evenementen en andere speciale gelegenheden mag op vertoon van een ontheffing of vergunning uitsluitend nog in die vakken worden geparkeerd.  Nu gebeurt het nog regelmatig dat auto's rondom de kerk staan. Dat zorgt voor een onveilige situatie in combinatie met wandelaars. Zodra de parkeerstrook is aangebracht, zal streng wordt toegezien op naleving van de maatregel, aldus gemeentewoordvoerder Toon Wandel.

Het compromis houdt volgens Wandel ook in dat het aantal parkeerontheffingen aan banden wordt gelegd. Tot dusver was dat bepaald op 25 auto's het hele jaar door. In de nieuwe situatie wordt de ontheffing gekoppeld aan een evenement en bepaalde periode. Daarbij gaat het onder meer om het laden en lossen van apparatuur en de catering voor (culturele) activiteiten.