Volledig scherm
Eén van de mogelijkheden. © Zeeuwland

Alle starters van Renesse, verzamelen!

RENESSE - Alle starters die graag een huis zouden huren in Renesse, krijgen nú de kans te laten zien dat ze serieus zijn. Woningcorporatie Zeeuwland houdt maandag opnieuw een informatieavond over de twintig tiny houses die ze in Renesse wil neerzetten. De vorige keer kwam welgeteld één starter opdagen.

Al jaren klinkt in de Westhoek de schreeuw om starterswoningen, al ziet Zeeuwland die behoefte in de statistieken niet terug. ,,En toen we in de winter een informatieavond hielden, waar we zeker vijftig mensen voor hadden uitgenodigd, kwam er welgeteld eentje opdagen", verzucht directeur Marco van der Wel. ,,Dus ja, wij zijn sceptisch.”

Gelukkig zijn er nog meer mensen die huisvesting zoeken in Renesse. De tiny houses zijn ook bedoeld voor horecapersoneel. ,,Zowel studenten die hier een zomer werken als mensen die hier permanent willen komen werken en wonen, maar nog geen geschikte woning hebben gevonden.”

Kant-en-klaar

Tijdens de informatieavond krijgen belangstellenden twee soorten tiny houses voorgeschoteld. ,,We willen weten wat ze ervan vinden", vertelt Van der Wel. ,,De huizen zijn allemaal even groot, maar verschillen qua sfeer.”

Zeeuwland wil de twintig tiny houses zetten op één van de voetbalvelden dat toch niet meer wordt gebruikt. ,,Zoals het er naar uitziet, worden het er twintig. Ze komen zo'n beetje kant-en-klaar aan in Renesse, maar we moeten eerst nog wat procedures door voor het zover is. We hopen dat ze er volgend voorjaar staan.”

De bijeenkomst maandag vindt om 19.30 uur plaats bij de VVV in Renesse.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement