stockadr stockpzc drugs drugsdealer dealen geld Drug dealer taking money
Volledig scherm
PREMIUM
stockadr stockpzc drugs drugsdealer dealen geld Drug dealer taking money © Getty Images/iStockphoto

Al jaren slaan jongerenwerkers alarm over drank- en drugsgebruik op Schouwen-Duiveland; 'Hier wordt gebruikt, ja'

Wietzakjes, samengeknepen Red Bullblikjes, kleine wodkaflesjes en verpakkingen van sixpacks bier. Rond de bankjes van de voetbalkooi in Burgh-Haamstede ligt niet het afval dat je zou verwachten bij een sportvoorziening. "Overdag zijn hier kinderen lekker een balletje aan het trappen", zegt de straatcoach, terwijl hij een blik werpt in de vuilnisbak, "maar in de avonduren zitten hier 18-plussers. En die komen niet alleen om te voetballen."

0 reacties

 1. Ymke (10) en Toby (11) en hun schoolgenootjes rennen stápels boeken bij elkaar: ,,Voor elk werk wat je doet, heb je wel letters nodig.”
  PREMIUM

  Ymke (10) en Toby (11) en hun schoolge­noot­jes rennen stápels boeken bij elkaar: ,,Voor elk werk wat je doet, heb je wel letters nodig.”

  Ze kunnen bijna niet wachten tot ze weer terug zijn op school. Met dozen vol kakelverse boeken. De leerlingen van Radarschool Onder de Wieken in Burgh-Haamstede renden afgelopen zomer eigenhandig stápels boeken bij elkaar. Dinsdag haalde een clubje kinderen het leesvoer op bij Boekhandel de Vries in Zierikzee. Noem iets en het zit erbij: van zoekboeken tot razend populaire grafische novelles als Dog Man.
 2. ‘Ongezonde cultuur binnen Zeeuwse veiligheidsregio woekert door’; Officier van dienst luidt de noodklok
  PREMIUM

  ‘Ongezonde cultuur binnen Zeeuwse veilig­heids­re­gio woekert door’; Officier van dienst luidt de noodklok

  ZIERIKZEE - Na bijna veertig jaar, waarvan goed de helft als beroeps, zit het er op bij de brandweer voor Joop Juffermans (66). ,,Ik heb het altijd een geweldig vak gevonden. Ik zou het zo weer doen. Maar met de Veiligheidsregio Zeeland heb ik altijd een haat-liefde verhouding gehad. Tot mijn laatste werkdag aan toe.” Volgens de officier van dienst uit Zierikzee heerst er nog steeds een ongezonde cultuur en vriendjespolitiek binnen de organisatie, wat noodzakelijke veranderingen tegenhoudt.