Anna Blom schept nog wat zand over een restant bloed van het kadaver dat vrijdag onder het oranje zeil lag en zaterdag is opgehaald door de Rendac.
Volledig scherm
PREMIUM
Anna Blom schept nog wat zand over een restant bloed van het kadaver dat vrijdag onder het oranje zeil lag en zaterdag is opgehaald door de Rendac. © Sandra Schimmelpennink

Al 20 jaar worden kadavers naast hún huis gelegd: ‘Het is gewoon onsmakelijk’

BURGH-HAAMSTEDE - Als een van de runderen of pony’s die in de Zeepeduinen grazen overlijdt, legt Natuurmonumenten ze steevast aan de Moolweg in Burgh-Haamstede, vlakbij huisnummer 4. Dat stinkt, is niet smakelijk en is geen visitekaartje voor voorbijgangers, zeggen Anna Blom en Rob Delfgaauw.

 1. Jaimy (11) vindt moestuinieren leuk en lekker. ‘Maar het liefste eet ik hertenbiefstuk met gebakken champignons’
  PREMIUM
  video

  Jaimy (11) vindt moestuinie­ren leuk en lekker. ‘Maar het liefste eet ik hertenbief­stuk met gebakken champig­nons’

  DREISCHOR - ,,Dit is niet alleen de grootste schooltuin die ik heb gezien, maar ook de mooiste en meest toegankelijke”, jubelt gedeputeerde Jo-Annes de Bat bij het betreden van het hof achter basisschool De Klimop in Dreischor. Meestal liggen de kweekbedden tussen modderige paadjes. En aangezien de provinciebestuurder voor de officiële opening van het moestuinseizoen zijn chique veterschoenen heeft verkozen boven een paar degelijk laarzen, prijst hij zich gelukkig met de vijf kuub vers uitgestrooide houtsnippers.
 1. Ali en Frans zijn 75 jaar getrouwd: 'Opeens vroeg ze: wil je dansen?'
  Play

  Ali en Frans zijn 75 jaar getrouwd: 'Opeens vroeg ze: wil je dansen?'

 2. Tuinen tot aan de duinen in Poppendamme
  Play

  Tuinen tot aan de duinen in Poppendam­me