De (afgesloten) openbare gft-containers in het centrum van Zierikzee maken plaats voor half ondergrondse afvalbakken, waarin binnenstadbewoners met hun pasjes gratis etensresten en klein tuinafval kwijt kunnen.
Volledig scherm
PREMIUM
De (afgesloten) openbare gft-containers in het centrum van Zierikzee maken plaats voor half ondergrondse afvalbakken, waarin binnenstadbewoners met hun pasjes gratis etensresten en klein tuinafval kwijt kunnen. © Marcel Modde

Afval scheiden is straks voor alle inwoners van Schouwen-Duiveland weer even duur

ZIERIKZEE - Binnenstadbewoners van Zierikzee draaien vanaf december niet langer meer op voor extra kosten om van hun groente-, fruit- en tuinafval af te komen. Net als in andere wijken en plaatsen op Schouwen-Duiveland kunnen ze hun gft straks gratis kwijt in aparte containers.

  1. Gezocht: jongeren die geen idee hebben wat ze willen, maar die misschien prima zelfstandig ondernemers zijn
    PREMIUM

    Gezocht: jongeren die geen idee hebben wat ze willen, maar die misschien prima zelfstan­dig onderne­mers zijn

    BURGH-HAAMSTEDE - Er zijn er zat van. Jongeren die géén idee hebben wat ze met hun leven willen. Die van school af gaan, geen baan hebben en maar wat rondlummelen. Of die (nog) wel op school zitten, maar dreigen af te haken. Pro Work in Burgh-Haamstede is precies naar die jongeren op zoek. Met het gratis programma Speed You Up worden jongeren klaargestoomd om een eigen bedrijfje te beginnen.