.
Volledig scherm
. © AS Media

Afscheidsdienst voor verongelukte Zierikzeeënaar (35)

ZIERIKZEE - Op parkeerplaats Havenpoort in Zierikzee is vrijdag een afscheidsdienst voor 35-jarige automobilist die afgelopen zaterdag verongelukte op de N59.

 1. Cameramuseum Zierikzee maakt zich klaar voor doorstart; ‘Wat mij betreft beginnen we morgen nog’
  PREMIUM

  Cameramuse­um Zierikzee maakt zich klaar voor doorstart; ‘Wat mij betreft beginnen we morgen nog’

  ZIERIKZEE - Dicht of niet, de vraag naar een ouderwetse fotoshoot in Zeeuwse klederdracht blijft onverminderd groot, zegt Bob Noomen van het Cameramuseum in Zierikzee. De liefhebbers weten hem te vinden via de website, die nog wél steeds in de lucht is. Sterker, sinds de camera’s en toebehoren noodgedwongen in de opslag verdwenen, is de collectie alleen maar gegroeid. ,,We zitten nu op meer dan 23.000 stukken, plus daarnaast nog iets van 7000 boeken en tijdschriften.”
 2. Stadhuismuseum in Zierikzee staat klokslag 8 uur klaar met croissants en koffie voor eerste bezoekers

  Stadhuismu­se­um in Zierikzee staat klokslag 8 uur klaar met croissants en koffie voor eerste bezoekers

  ZIERIKZEE - Het Stadhuismuseum in Zierikzee maakt een feestje van de heropening. Na bijna een half jaar gedwongen sluiting door de coronamaatregelen, gooit het museum de deuren zaterdag al gelijk om 8 uur 's ochtends open. De eerste dertig vroege vogels worden getrakteerd op een verse croissant van De Man die Bakt en een kopje koffie of thee. En dan ook nog eens hoogstpersoonlijk uitgeserveerd door cultuurwethouder Jacqueline van Burg.
 3. Niet met je fiets, maar met de telefoon of laptop langs de Kunstschouw op Schouwen-Duiveland
  PREMIUM

  Niet met je fiets, maar met de telefoon of laptop langs de Kunst­schouw op Schou­wen-Duiveland

  NOORDWELLE - Dat het prachtige weer voorlopig aanhoudt en dat de Kunstschouw eigenlijk gewoon had kunnen plaatsvinden doet de organisatie pijn. Maar een virtuele tour moet die pijn een beetje verzachten. Bovendien biedt die ook weer wat extra's, want bezoekers kunnen meer zien dan anders. Vanaf zaterdag 12 juni is de Kunstschouw driedimensionaal te beleven via de website kunstschouw.nl.