Sandra Schimmelpennink
Volledig scherm
PREMIUM
© Sandra Schimmelpennink

Af en toe zenuwslopend, maar intocht Zierikzee was misschien wel de leukste ooit

Het was een moetje en zo nu en dan zenuwslopend, maar de intocht van Sinterklaas in Zierikzee was misschien wel de leukste ooit. Met een stoomboot die met een trekker dwars door de stad werd getrokken. Langs ontelbaar veel blije gezichten en met een hoop duw- en trekwerk om het rijdende gevaarte door de smalle straten te loodsen. 

 1. Extra onderzoek naar effect hoogspanningsstation stelt gerust; ‘We verwachten nergens problemen’
  PREMIUM

  Extra onderzoek naar effect hoogspan­nings­sta­ti­on stelt gerust; ‘We verwachten nergens problemen’

  ZIERIKZEE - De geluidshinder van een hoogspanningsstation (150kV) bij Zierikzee blijft in alle gevallen ruim binnen de normen. Aanvullend onderzoek in opdracht van de gemeenteraad toont aan dat de bouw van de installatie direct grenzend aan het bedrijventerrein niet tot problemen leidt. Dat geldt ook voor de alternatieve locaties meer in de buurt van de Zeelandbrug en bij de windmolens in de Gouweveersepolder.
 2. Vanuit je luie stoel genieten van een swingend Smelly Kitchen. Dat is anders dan lallend op een festival staan
  PREMIUM

  Vanuit je luie stoel genieten van een swingend Smelly Kitchen. Dat is anders dan lallend op een festival staan

  Swingen kunnen de mannen van Smelly Kitchen als de beste. Met hun funky muziek en muzikale kwaliteiten is het een bijna onmogelijke missie om stil te blijven zitten als ze spelen. Toch treden ze zondag op in het Zierikzeese filmtheater fiZi. Bijzonder, zegt promotor Kees de Feiter. ,,In je luie stoel hoor je pas écht wat een vakmensen dit zijn. Dat is toch anders dan dat je lallend met een biertje op een festival staat.”