Volledig scherm
© ANP

AED Nieuw-Haamstede is mijlpaal

NIEUW-HAAMSTEDE - Op heel Schouwen-Duiveland heeft het Rode Kruis al meer dan 400  vrijwilligers opgeleid en 25 AED’s 24/7 bereikbaar gemaakt. Met de officiële ingebruikname van de AED bij de Attent-supermarkt in Nieuw-Haamstede, wordt vrijdag het AED-netwerk officieel geopend.

Met financiële steun van de Nico Job Beijestichting is het gelukt de Westhoek van het eiland hartveilig te maken. In nauwe samenwerking met de belangenvereniging Nieuw-Haamstede zijn afgelopen winter 20 vrijwilligers getraind en aangesloten bij de app, die waarschuwt als iemand in de buurt met hartproblemen het alarmnummer 112 belt.

De ingebruikname van het AED-netwerk en afronding van het project in de Westhoek worden gevierd met het in werking stellen van de AED bij de supermarkt aan de Esdoornweg 1 in Nieuw-Haamstede. De officiële handeling wordt uitgevoerd door wethouder Ankie Smit. 

De realisatie van Hartveilig Schouwen-Duiveland wordt grotendeels betaald uit het geld dat rond de zestig vrijwilligers van het Rode Kruis ophalen tijdens de collecteweek. Die collecte is deze week.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement