Volledig scherm
Ad Verseput © Kaaa Fotografie, Katja van Noort.

Ad Verseput is de nieuwe voorzitter van de Stichting Renesse

RENESSE - Renessenaar Ad Verseput (69) wordt voorzitter van de Stichting Renesse. Hij volgt per 1 augustus Hans Simons op, die eind maart van dit jaar overleed.

De Raad van Toezicht van de Stichting Renesse heeft Verseput, die van 2006 tot 2016 wethouder was bij de gemeente Schouwen-Duiveland, als voorzitter voorgedragen omdat hij vanwege zijn ‘ruime inhoudelijke en bestuurlijke ervaring’ in staat is de Stichting Renesse goed te leiden. Ook wordt verwacht dat hij door zijn vele contacten op het eiland veel voor de organisatie kan betekenen. 

De Stichting Renesse is een organisatie die met de opbrengsten uit haar commerciële exploitaties en haar beleggingen goede doelen op Schouwen-Duiveland ondersteunt. Oftewel, de stichting is een soort suikeroom van Schouwen-Duiveland.

De geboren en getogen Renessenaar Verseput is als VVD-er op meerdere fronten actief geweest, ook al als raadslid in de voormalige gemeente Westerschouwen. Ruim 20 jaar lang was hij voorzitter van de ondernemersvereniging en jarenlang was hij als zelfstandig ondernemer actief.  Met zijn vier collega-bestuurders (Marianne van den Hoek, Adri Geleijnse, Rinus Dalebout en Mariëtte van Veeren) wil  Verseput inventariseren wat de ambities van de Stichting Renesse voor de komende jaren zijn.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement