Het 150kV-station van Tennet bij Middelharnis is qua omvang vergelijkbaar met de installatie die in 2025 bij Zierikzee in gebruik zou moeten worden genomen. De zogenoemde rails zijn maximaal 9 meter hoog, de bliksemafleiders steken tot 20 meter de lucht in. Links op de foto de boerderij van Arjan van der Tol.
Volledig scherm
PREMIUM
Het 150kV-station van Tennet bij Middelharnis is qua omvang vergelijkbaar met de installatie die in 2025 bij Zierikzee in gebruik zou moeten worden genomen. De zogenoemde rails zijn maximaal 9 meter hoog, de bliksemafleiders steken tot 20 meter de lucht in. Links op de foto de boerderij van Arjan van der Tol. © Sandra Schimmelpennink

Aanvullend geluidsonderzoek naar gevolgen bouw elektriciteitsstation bij Zierikzee; ‘Af en toe een laag brommetje’

ZIERIKZEE - Opgepast, waarschuwen betrokken burgerij en politiek. Als het nieuwe 150kV elektriciteitsstation bij Zierikzee straks gezondheidsproblemen veroorzaakt, heb je de poppen aan het dansen. Dus zoek dat eerst goed uit.

 1. Voorkeur voor nieuw hoogspanningsstation bij Zierikzee: zes locaties in beeld
  PREMIUM

  Voorkeur voor nieuw hoogspan­nings­sta­ti­on bij Zierikzee: zes locaties in beeld

  ZIERIKZEE - Vijf mogelijke locaties voor een nieuw 150kV-hoogspanningstation voor Schouwen-Duiveland concentreren zich aan de zuidoostkant van Zierikzee. Een zesde locatie die netbeheerders TenneT en Enduris na uitgebreid onderzoek hebben aangewezen, ligt aan de N59 tegenover Oosterland. Maar die plek brengt ook meer beperkingen mee, zegt Sander de Schepper van TenneT er gelijk bij. ,,Wij gaan zelf geen keuze maken. Dat laten we over aan de gemeente.”
 2. Ze geeft al jaren drumles op Schouwen-Duiveland, nu komt Cora Dellebeke met Onda naar de Nieuwe Kerk

  Ze geeft al jaren drumles op Schou­wen-Duiveland, nu komt Cora Dellebeke met Onda naar de Nieuwe Kerk

  ZIERIKZEE - Al jaren geeft Cora Dellebeke drumles aan leerlingen van muziekvereniging Crescendo uit Dreischor. Nu komt ze met haar eigen club Onda uit Nieuw- en Sint Joosland voor een optreden naar de Nieuwe Kerk in Zierikzee. De slagwerkdocente volgde een jaar of 11 geleden dirigent Piet Meliefste op; de derde van 3 generaties Meliefste. Aanvankelijk schoorvoetend. ,,Maar nooit ook maar een haar op mijn hoofd die daar spijt van heeft gehad.”