Volledig scherm

Aanbod Winterstad valt op met veel nostalgie

ZIERIKZEE - Een betere opstelling dan vorig jaar, gezellig druk en een leuk aanbod. De meeste bezoekers aan de winterstad, ofwel overdekte kerstmarkt gisteren (en vandaag) op het Havenplein in Zierikzee uitten zich positief over dit evenement.

"Hebt u een boekje met kindergedichtjes over kerst?", informeert een vrouw bij de man achter de kraam met tweedehandsboeken. De verkoper diept snel een ferm stapeltje boeken over kerst op. Naast tweedehands boeken, blijken ook oude platen in ruime mate aanwezig. De demonstraties spinnen en weven passen mooi in de nostalgische omlijsting van deze tweedaagse winterstad.

"Kijkt u maar even in mijn kerststal. U ziet daar wel de drie Wijzen, maar deze komen niet uit het Oosten, maar uit Zeeland", zegt stadsomroeper Wim de Smit. Hij staat bij de ingang van de grote tent met een sfeervol ingerichte handkar. De Smit is er voor uit Borsele gekomen, Zierikzee heeft immers geen eigen stadsomroeper. Naast onder meer zuurkool met rookworst, streekproducten, brood, jams, kaas, noten, bonbons, vindt het publiek ook de kraam van de World Servants op zijn weg. De jongeren houden een verloting en verkopen wafels, cholademelk en glühwein. Zo hopen ze weer wat geld bijeen te krijgen voor bouwprojecten in de Derde Wereld. De zanggroep Speelgoed manifesteert zich inmiddels op het podium met een speciaal kerstrepertoire. Ook vandaag zal Speelgoed van de partij zijn, evenals tenor Peter Reinders. Ook is er een optreden van het Smalstads Gemengd Koor. Het bestuur van ondernemersvereniging Neptunus heeft inmiddels de prijswinnaar van de reis naar Parijs in de decemberactie bekend gemaakt: S. Duinhouwer uit Zierikzee. Winnaar van de twee fietsen van het Comité voor Schouwen-Duiveland pas blijkt de familie J. Luutsema uit Zierikzee.