Volledig scherm
PREMIUM
Joop van der Maas en Maarten Duinhouwer © Marieke Mandemaker

Aan de Noorddijk in Bruinisse kom je tot bezinning

BRUINISSE - Bruinisse is een ijkpunt bij het betreden én verlaten van de provincie Zeeland. Menig vakantieganger kent het vissersdorp – waar meer en meer de mosselvloot uit de haven verdwijnt – slechts van het voorbij zoeven op de N59. Zonde, want op de bankjes met uitzicht over de haven en het water kom je tot bezinning. Erna kun je met een gerust hart je weg vervolgen.

Waar zijn we? Noorddijk in Bruinisse

Wie treffen we? Eilandbewoners Maarten Duinhouwer (80) en Joop van der Maas (82). Vakantiegangers Ludwig en Ingrid De Crée uit België. En Bjarne Peters (12) met hond Rex uit Limburg.

In de zomer is het druk op de Noorddijk. Buiten het seizoen stukken minder. Maar ook dan hebben de ouderen uit Bru hier hun vaste plekje. Maarten Duinhouwer en Joop van der Maas zijn twee van die oudjes die elke dag wel even langskomen bij het praathuisje. De temperatuur binnen is met de volle zon erop niet te harden. Slim hebben ze buiten aan de schaduwkant enkele stoeltjes neergezet. Vlakbij het bord met historische feitjes. Op het huisje staat: ‘’T‘ is mae nae wie t zeit’. En zo is het. Al is het verhaal dat Duinhouwer later laat horen bijzonder. Eerst hebben Van der Maas en hij het nog over het dagelijkse onderwerp op d’n diek. De terugloop van de vloot in de haven voor hun neus.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement