Volledig scherm
© Marcel Modde

6 gewonden door op hol geslagen paarden Burghse Dag

updateBURGH-HAAMSTEDE - Zes personen zijn gewond geraakt toen twee paarden tijdens de Burghse Dag in Burgh-Haamstede op hol sloegen en het publiek inliepen.

De Belgische trekpaarden liepen met een zogenoemd vliegend tapijt achter zich. Dat is een soort net waarop kinderen voortgetrokken kunnen worden. Op het moment dat de paarden op hol sloegen, zaten er nog geen kinderen op. De paarden kwamen net op, toen ze met een touw een paaltje raakten. Het touw kwam ook tussen de benen van de paarden en daardoor raakten ze overstuur. 

De traumahelikopter is ter plaatse gekomen. De slachtoffers zijn vijf volwassenen en een kind. Zij liepen onder meer een 
gebroken pols, nekklachten en schaafwonden op. Drie slachtoffers zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Goes en Dirksland.  De andere drie slachtoffers zijn behandeld bij de Huisartsenpost. 

De voorzitter Ben Meddeler van de Burghse Dag zei zaterdagmiddag tijdens een persconferentie dat de eigenaar van de paarden veel ervaring heeft met dergelijke evenementen. De paarden waren ook zo'n twee minuten na het incident al weer tot rust gekomen. Wel gaat de organisatie evalueren of de veiligheidsmaatregelen verder aangescherpt moeten worden. De Burghse Dag werd voor de 27e keer gehouden.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het ongeluk en is nog op zoek naar beeldmateriaal dat door omstanders gemaakt is. Wie dat heeft kan contact opnemen met de politie via politie.nl of het via het WhatsApp-nummer 06 – 1220 7006. 

Volledig scherm
Paarden op hol Burghse dag. © Sabine Veerman

Lees ook: 27ste Burghse Dag wordt niet snel meer vergeten