Volledig scherm
© Menno Boon

431 automobilisten moeten blazen tijdens controle

BRUINISSE - De politie heeft zaterdagnacht alcoholcontroles gehouden in Bruinisse en Renesse. In totaal werden zaterdagavond en nacht 431 bestuurders gecontroleerd

De eerste controle werd gehouden op de Dorpsweg in Bruinisse. Hier werden zaterdagavond 236 blaastesten uitgevoerd. Een man uit Nieuwerkerk blies op de ademanalyse 940 ug/l, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg ook een rijverbod van 12 uur. Naast de boete zal hij ook worden aangemeld bij het CBR voor een alcoholcursus. De officier van justitie gaat binnen 10 dagen een beslissing nemen of het rijbewijs langer ingevorderd blijft.

Vervolgens werd er een controle gehouden rond Renesse, op de Serooskerkseweg in Burgh-Haamstede, de Kuijerdamseweg in Ellemeet en Roelandsweg in Renesse. Hier werden zaterdagnacht 195 blaastesten uitgevoerd. Een 34 jarige man uit Ooltgensplaats blies een waarde van 355 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal, een rijverbod van 3 uur en een zogenaamde LEMA-cursus, dit is ook een alcoholcursus.

De politie houdt regelmatig alcoholcontroles. In totaal werden zaterdagavond en nacht 431 bestuurders op drank gecontroleerd.