Volledig scherm
© Menno Boon

431 automobilisten moeten blazen tijdens controle

BRUINISSE - De politie heeft zaterdagnacht alcoholcontroles gehouden in Bruinisse en Renesse. In totaal werden zaterdagavond en nacht 431 bestuurders gecontroleerd

De eerste controle werd gehouden op de Dorpsweg in Bruinisse. Hier werden zaterdagavond 236 blaastesten uitgevoerd. Een man uit Nieuwerkerk blies op de ademanalyse 940 ug/l, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg ook een rijverbod van 12 uur. Naast de boete zal hij ook worden aangemeld bij het CBR voor een alcoholcursus. De officier van justitie gaat binnen 10 dagen een beslissing nemen of het rijbewijs langer ingevorderd blijft.

Vervolgens werd er een controle gehouden rond Renesse, op de Serooskerkseweg in Burgh-Haamstede, de Kuijerdamseweg in Ellemeet en Roelandsweg in Renesse. Hier werden zaterdagnacht 195 blaastesten uitgevoerd. Een 34 jarige man uit Ooltgensplaats blies een waarde van 355 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal, een rijverbod van 3 uur en een zogenaamde LEMA-cursus, dit is ook een alcoholcursus.

De politie houdt regelmatig alcoholcontroles. In totaal werden zaterdagavond en nacht 431 bestuurders op drank gecontroleerd.

  1. 'Capelle bestaat eigenlijk niet meer'
    buurten

    'Capelle bestaat eigenlijk niet meer'

    Aan het begin van de Zwanenburgseweg staat een bord dat het gehucht aangeeft. En verderop, pas voorbij nummer 17, staat het einde van het Schouwse plaatsje dat tegen Ouwerkerk aanleunt, aangegeven. De woning van Piet Geluk op nummer 11 staat daartussen, maar in feite woont hij 'buiten het dorp', zoals hij dat noemt. Capelle ligt aan het begin van de weg, aan een zijtak van de Zwanenburgseweg. Een bord met 'begraafplaats' leid je erheen. In het boekje Nieuwerkerk in oude ansichtkaarten van C.P. Pols wordt ook Capelle genoemd. Want het gehucht hoort bij Nieuwerkerk. Er stond in 1304 een kapel en in 1753 bestond de buurtschap uit 14 huizen en 11 hofsteden, valt er te lezen. Het was een aparte heerlijkheid die een van de vier bannen van de polder van Duiveland besloeg. De ban was 687 gemeten en 120 roeden groot.