Jan Kaljouw leidt zijn 53 schapen en één lammetje over het Duinhoevepad naar hun eerste graasgebied in de duinen bij Nieuw-Haamstede.
Volledig scherm
Jan Kaljouw leidt zijn 53 schapen en één lammetje over het Duinhoevepad naar hun eerste graasgebied in de duinen bij Nieuw-Haamstede. © Marieke Mandemaker

400 Kempische schapen strijden tegen Amerikaanse vogelkers in Schouwse duinen

BURGH-HAAMSTEDE - Trekkers, kiepwagens en graafmachines gingen afgelopen najaar en winter frontaal in de aanval tegen de Amerikaanse vogelkers in de duinen bij Burgh-Haamstede. Nu is het aan de Kempische heideschapen van herder Jan Kaljouw om de opdringerige soort weg te houden.

 1. Voormalig Groene Kruisgebouw in Zierikzee krijgt iets van oorspronkelijke functie terug
  PREMIUM

  Voormalig Groene Kruisge­bouw in Zierikzee krijgt iets van oorspronke­lij­ke functie terug

  ZIERIKZEE - Het voormalige Groene Kruisgebouw aan het Jannewekken in Zierikzee wordt verbouwd tot gezondheidscentrum. In het pand komen zeventien praktijkruimtes voor uiteenlopende zorgfuncties. Daarbij moet volgens de nieuwe beheerder, Reinout van Heiningen van Pandrs uit Middelharnis, bijvoorbeeld worden gedacht aan een podoloog, pedicure, masseur, fysiotherapeut, orthodontist en psycholoog.
 2. Verhuurbedrijf slaat terug na actie PvdA tegen vermeende illegale verhuur woningen in Burgh-Haamstede
  PREMIUM

  Verhuurbe­drijf slaat terug na actie PvdA tegen vermeende illegale verhuur woningen in Burgh-Haamste­de

  BURGH-HAAMSTEDE - PvdA-fractievoorzitter Petri d’Anjou is te ver gegaan met haar beschuldigingen aan het adres van verhuurbedrijf BHVK-leisure in Burgh-Haamstede. Het raadslid slaat volgens directeur Tom van Rees de plank volledig mis met haar opmerkingen over vermeende illegale verhuur van gewone woningen aan recreanten. ,,Onze goede naam als bedrijf is ernstig geschaad", aldus Van Rees in een schriftelijke reactie.