27ste Burghse Dag wordt niet snel meer vergeten

videoBURGH-HAAMSTEDE - De 27ste Burghse Dag werd zaterdag in meerdere opzichten een gedenkwaardige editie. Het ongeluk met de twee Belgische trekpaarden op het Hooge Burgh legde een smet op het populaire evenement. Zes mensen in het publiek raakte gewond toen de dieren op hol sloegen.

De demonstraties met de paarden werd voor de rest van de middag stilgelegd. De overige activiteiten verspreid over het veld en het dorp gingen wel gewoon door, alsof er niets was gebeurd. Onder het publiek was ook geen moment sprake van paniek, stelde burgemeester Gerard Rabelink vast. De snelle inzet van de hulpverleners heeft daar volgens hem aan bijgedragen. Het incident vraagt wel om een gedegen inventarisatie om te kijken hoe herhaling een volgende keer kan worden voorkomen, aldus Rabelink en voorzitter Ben Meddeler van de Burghse Dag.

Een gedenkwaardige dag was het ook voor de 86-jarige Frans de Vos uit Zierikzee. De oud-medewerker van Rijkswaterstaat zag zijn wens in vervulling gaan om met een helikopter een rondje te vliegen boven de Oosterscheldekering en Burgh-Haamstede. Zijn enthousiasme bij terugkeer was groot. ,,Buitengewoon. Wat is Schouwen-Duiveland toch geweldig om te zien. En zeker zo van uit de lucht."

Lees het hele verhaal maandag in de PZC.

Lees ook: 6 gewonden door op hol geslaagde paarden

Volledig scherm
© Marcel Modde