Volledig scherm
Gezellig drukte in Renesse. © Politieteam Oosterscheldebekken

18 Aanhoudingen: politie is tevreden over pinksterweekeinde in Renesse

RENESSE - De politie Zeeland/West-Brabant is, ondanks het feit dat in totaal achttien mensen werden aangehouden, tevreden over het verloop van het pinksterweekeinde in Renesse. 

De Nederlandse agenten werkten in het weekeinde in Renesse samen met Duitse collega's van de Polizei NRW Krefeld. De politie trad verscheidene keren op om hulp te verlenen aan mensen die een slok te veel op hadden. Zo werden drie mensen nagekeken door ambulancemedewerkers, waarbij een persoon werd meegenomen vanwege oververhitting.

Mishandeling

Volledig scherm
De politie Zeeland werkt in Renesse samen met Duitse collega's. © Politieteam Oosterscheldebekken

Soms was het echter nodig om harder op te treden; dat was vooral in de avonden en nachten, meldt de politie Oosterscheldebekken op zijn Facebook-pagina. Achttien mensen werden aangehouden, vooral wegens vechten op straat, het niet voldoen aan vorderingen van agenten, het niet kunnen of willen tonen van een identiteitsbewijs of baldadigheid. Eén persoon is naar cellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht vanwege een ernstige mishandeling. De andere aangehouden mensen zijn dezelfde avonden nog in vrijheid gesteld.

De politie hanteert een ‘zero tolerance beleid’ in Renesse. Handhavers van de gemeente Schouwen-Duiveland en de politie hebben bijna honderd bekeuringen uitgedeeld voor zaken als wildplassen, fietsen zonder licht, afval op straat gooien, zich op verboden grond bevinden en alcohol nuttigen op straat.

Al met al spreekt de politie van een zeer geslaagd en gezellig weekeind.