Volledig scherm
Cees en Ada van der Spek uit Bruinisse 50 jaar geleden. © Marieke Mandemaker

115 gouden echtparen feesten samen in Zierikzee

ZIERIKZEE - Vijftig jaar geleden werd de eerste harttransplantatie met succes uitgevoerd, begon de kleurentelevisie aan een onstuitbare opmars en kwam de welvaart op Schouwen-Duiveland mede dankzij de nieuwe Zeelandbrug in een stroomversnelling. Onder dat gesternte trouwden de 115 bruidsparen die gisteren hun gouden huwelijksfeest in de Nieuwe Kerk in Zierikzee nog eens dunnetjes over deden. 

Op uitnodiging van de gemeente Schouwen-Duiveland, mét een toespraak van burgemeester Gerard Rabelink en toepasselijke muziek van coverband Traveler. 

De gezamenlijke gouden-feestmiddag is inmiddels een traditie op zich aan het worden. Voor het eerst werd het gebakje bij de koffie evenwel niet op het gemeentehuis uitgeserveerd. Door een samenloop van omstandigheden was de viering er vorig jaar bij ingeschoten. Dus werd besloten de echtparen uit 1966 en 1967 tegelijk uit te nodigen en moest vanwege de grote belangstelling worden uitgeweken naar de Nieuwe Kerk.

Volledig scherm
De 115 gouden bruidsparen in Zierikzee © Marcel Modde

Die enorme opkomst was te verwachten geweest. Recent onderzoek wees immers uit dat inwoners van Schouwen-Duiveland hun huwelijksgeluk 'een dikke acht' geven, memoreerde Rabelink.  ,,In een tijd dat jaarlijks zo'n 34.000 mensen uit het huwelijksbootje stappen is een vijftigjarig huwelijk best bijzonder."

Volledig scherm
De 115 gouden bruidsparen in Zierikzee © Marcel Modde
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement