Kai Verbij.
Volledig scherm
PREMIUM
Kai Verbij. © Pim Ras Fotografie

Verbij staat op tegen racisme: ‘Wij Aziaten worden niet serieus genomen, zijn onzichtbaar voor de maatschappij’

Nu de aandacht voor racisme bij Aziaten toeneemt, spreekt Kai Verbij, wereldkampioen schaatsen, zich uit. ,,Ik denk dat mensen zich er niet bewust van zijn wat het met iemand kan doen.”

 1. Kjeld Nuis aast op snelheidsrecord: ‘Met 99 kilometer per uur ben ik niet tevreden’

  Kjeld Nuis aast op snelheids­re­cord: ‘Met 99 kilometer per uur ben ik niet tevreden’

  Kjeld Nuis moet na zijn succesvolle seizoen, met onder meer de olympische titel op de 1500 meter, nog één keer in actie komen. Daarna heeft de 32-jarige schaatser ongeveer een maand vakantie, waarin hij zegt ,,vooral even thuis te blijven”. ,,De maand in Peking was leuk, maar ook echt heel lang.” In Noorwegen staat eerst woensdag nog een nieuwe snelheidsrecordpoging op de schaats te wachten.
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’