Tineke den Dulk, Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof, Suzanne Schulting en Rianne de Vries (vlnr) met hun gouden medailles tijdens de huldiging van de relay bij de Europese kampioenschappen shorttrack.
Volledig scherm
Tineke den Dulk, Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof, Suzanne Schulting en Rianne de Vries (vlnr) met hun gouden medailles tijdens de huldiging van de relay bij de Europese kampioenschappen shorttrack. © ANP

Shorttracksters met overmacht Europees kampioen op aflossing

Mannen zilverDe Nederlandse shorttrackvrouwen hebben bij de Europese titelstrijd goud gewonnen op het onderdeel aflossing. Rianne de Vries, Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven bleven in Sportboulevard Dordrecht de Russische vrouwen ruim voor. Het brons ging naar het Hongaarse team.

 1. Jeroen Otter: Gezamenlijk rouwproces geeft kracht en energie om door te gaan

  Jeroen Otter: Gezamen­lijk rouwproces geeft kracht en energie om door te gaan

  Hij had als succesvol bondscoach van de Nederlandse shorttrackploeg al veel bij Oranje meegemaakt. Rianne de Vries (gebroken enkel), Yara van Kerkhof (vermeende dopingzaak die door WADA uiteindelijk werd ingetrokken), Sjinkie Knegt (ernstige brandwonden na ongeluk thuis met houtkachel) en Avalon Aardoom (hartafwijking, die haar dwong te stoppen) eisten in de afgelopen jaren ook buiten het ijs veel tijd, aandacht en energie op van Jeroen Otter.
 2. ‘Thialf zat al lastig, corona maakt het nog ingewikkelder’
  Financiële problemen

  ‘Thialf zat al lastig, corona maakt het nog ingewikkel­der’

  De winter lijkt nog ver weg in mei, maar met de brief die minister Hugo de Jonge afgelopen donderdag aan de Tweede Kamer stuurde, kreeg schaatstempel Thialf er een zorg bij. Het vooruitzicht van geen grote toernooien zonder vaccin, een jaar of langer zonder ‘massale evenementen met een landelijke uitstraling’, zou ook een strop betekenen voor de ijsbaan in Heerenveen, die juist al enige tijd met grote financiële problemen kampt.