Kjeld Nuis na zijn gouden rit op de 1500 meter gisteravond in Salt Lake City. Let even op zijn boxershirt.
Volledig scherm
PREMIUM
Kjeld Nuis na zijn gouden rit op de 1500 meter gisteravond in Salt Lake City. Let even op zijn boxershirt. © ANP

Kjeld Nuis, wereldkampioen in een Schotse goede doelen-onderbroek

BawbagsKjeld Nuis werd in Salt Lake City wereldkampioen op de 1500 meter met onder zijn schaatspak een onderbroek uit Schotland. Dat zijn goede doelen-slip na zijn gewonnen race voor iedereen zichtbaar was is eerder toeval dan doordachte marketing.

Daan Hakkenberg

Met ontbloot bovenlijf op het middenterrein van the Utah Olympic Oval in Salt Lake City. Kjeld Nuis (30) volgde zondag na zijn wereldtitel op de 1500 meter het goede voorbeeld van Gerard van Velde die sinds zijn olympische titel op de 1000 meter van 2002 voor altijd de bijnaam ‘Tarzan’ draagt. Maar de oplettende kijker viel nog iets op: onder het strakke schaatspak van Nuis prijkte een onderbroek van een - voor velen - onbekend merk.

  1. Leerdam weg bij Reggeborgh, maar welke opties heeft ze?

    Leerdam weg bij Reggeborgh, maar welke opties heeft ze?

    Jutta Leerdam (21) werd in februari tot haar eigen verbazing wereldkampioen op de 1000 meter onder de vleugels van schaatsteam Reggeborgh, ondanks dit succes kiest een van de populairste schaatssters van Nederland voor een andere route. Vandaag werd bekend dat Leerdam, alsmede haar partner Koen Verweij, hun contracten niet verlengen bij de formatie van Gerard van Velde. Leerdams manager John van Lottum: ,,Er is een verschil van inzicht.”