Ingmar Berga.
Volledig scherm
Ingmar Berga. © SCS/Soenar Chamid

Jumbo-Visma heeft marathonploeg met zes schaatsers rond

Team Jumbo-Visma heeft zes schaatsers gecontracteerd die vanaf komend seizoen het marathonteam vormen. 

De definitieve formatie bestaat uit Ingmar Berga (35), Erik Jan Kooiman (33), Mats Stoltenborg (27), Robert Post (27), Casper de Gier (24) en Harm Visser (19). Routinier Kooiman wist in 2018 de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee te winnen.

Peter de Vries is aangesteld als ploegleider, Diane Valkenburg als trainer en bewegingswetenschapper. Het team komt uit in de hoogste divisie van het marathonschaatsen en coach Jac Orie heeft de sportieve leiding.

,,Ik ben blij met het team dat we hebben samengesteld”, zegt Orie, sportief directeur van de schaatsploeg. “Alle facetten komen aan bod, zo hebben we schaatsers voor marathons op kunstijsbanen en natuurijs, maar ook mensen die uitstapjes kunnen maken naar de langebaan.”

,,Ik vind het een geweldige uitdaging om te kijken of we ook in het marathonschaatsen over een aantal jaren tot de topploegen kunnen behoren. De Vries heeft de laatste jaren aangetoond een erg goede ploegleider te zijn, dus ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken.”

Jumbo-Visma heeft al topteams in het langebaanschaatsen en het wielrennen.