Volledig scherm
© BSR Agency

Contractverlenging Krol bij Jumbo-Visma in de maak

Thomas Krol is van plan zijn contract bij Jumbo-Visma te verlengen. De 27-jarige schaatser, wereldkampioen op de 1500 meter, is tevreden bij de succesploeg en wil tot en met de Olympische Spelen van 2022 tekenen.

Door Pim Bijl

Krol stond ook in de belangstelling van Reggeborgh. Daar zou hij worden herenigd met coach Gerard van Velde en een aantal ploeggenoten uit zijn tijd bij Plantina. Maar Krol kiest uiteindelijk voor een langer verblijf bij Jumbo-Visma, waar hij zich vorig seizoen bij aansloot en waar hij zijn definitieve doorbraak beleefde met als hoogtepunt een wereldtitel op de 1500 meter op de WK afstanden in Inzell.

In de ploeg met veelwinnaars als Sven Kramer en Kjeld Nuis is hij gegroeid. Waar hij in eerste instantie moeite had op te boksen tegen de kampioenen speelt hij het spelletje nu op zijn manier mee. Ook op het ijs is het vertrouwen in eigen kunnen veel groter. In Polen stond hij onlangs voor de derde keer in zijn carrière op de hoogste trede van een wereldbekerpodium. Dit weekeinde hoopt hij daar in het Kazachstaanse Nur-Sultan een vervolg aan te geven. Tot op heden stond hij nog nooit op de Olympische Spelen. Daar moet in Peking verandering in komen.

Volledig scherm
© SCS/Soenar Chamid