Volledig scherm
Rudestats © PZC

Zevenklapper MZC’11 hoeft niks te zeggen

En MZC’11 was zo lekker bezig… Na twee openingsnederlagen pakte de ploeg tien punten uit vier wedstrijden. De daaropvolgende 2-1- nederlaag tegen koploper De Meeuwen was te accepteren, maar de 7-1- nederlaag tegen Zwaluwe natuurlijk niet.

Maar laten we eerlijk zijn: MZC’11 heeft wel vaker van die uitschieters. Drie seizoenen geleden verloor de club bijvoorbeeld met dezelfde cijfers bij Zaamslag. Aan het einde van het seizoen speelde de club ‘gewoon’ nacompetitie en strandde pas in de finale tegen Heerjansdam. Kijkend naar de cijfers lijkt mentale weerbaarheid een dingetje bij de Zierikzeese club. 

Dikke nederlagen hoeven geen voorbode te zijn van een ondermaats seizoen. Eerder dit seizoen verloor de club met 5-1 bij Nieuwdorp, een week later zette het de winnende reeks van drie duels in. Veerkracht is er dus wel.

De twee eerder genoemde 7-1- nederlagen zijn de grootste nederlagen die MZC’11 in zijn nog prille historie heeft geleden. In de allereerste wedstrijd in zijn fusiebestaan (op 3 september 2011) kreeg MZC’11 er ook zeven tegen, bij DHV, maar toen maakte de club er zelf ook nog twee.

In de districtsbeker heeft MZC’11 ook al ’s met zes doelpunten verschil verloren, thuis tegen Roosendaal. Opvallend genoeg incasseerde de club in de lagere klassen grotere nederlagen dan in het dramaseizoen vorig jaar in de eerste klasse. Twee keer kreeg de club er toen zes tegen, maar scoorde zelf ook.

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

Volledig scherm
MZC'11 © Rudestats
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

blogs