Volledig scherm
© PZC

Steve Schalkwijk mist record op één doelpunt

BLOGSteve Schalkwijk mag zich de waardevolste speler van de nacompetitie noemen. De aanvaller scoorde in alle vijf wedstrijden van Goes. En niet zomaar een goaltje per wedstrijd, hij scoorde negen keer. Daarmee speelde hij een hoofdrol in de terugkeer van Goes in de hoofdklasse.

Schalkwijk zorgde er zo voor dat het Zeeuwse voetbal een derby in de hoofdklasse van het zondagvoetbal heeft. Vlissingen komt immers ook uit op dat niveau. En laat dat nu net Schalkwijks club voor volgend seizoen zijn. Twee pikante derby’s liggen in het verschiet.

Met zijn negen treffers werd Schalkwijk dit seizoen Zeeuws topscorer in de nacompetitie. Hij brak ook bijna het Zeeuws doelpuntenrecord aller tijden in de nacompetitie. Maar daarvoor kwam hij één doelpunt tekort. Niels van de Moezel (ZSC’62) blijft recordhouder (zie tabel).

In 2000 had Van de Moezel eveneens vijf duels nodig voor zijn goals, maar hij scoorde niet in elke wedstrijd. In drie duels scoorde hij twee keer en in het laatste duel met ZPR’84 maakte hij er vier. ZSC’62 won met 7-0, maar beide clubs waren toen al uitgeschakeld door promotie.

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

Volledig scherm
© Rudestats

blogs