Volledig scherm
RudeStats © PZC

Primeur voor Vlissingen vanaf elf meter

RudestatsWie gaf er nog een cent voor de kansen van Vlissingen? Er was geen enkele Zeeuwse club die in de nacompetitie een 3-1- thuisnederlaag in de return al ‘s had weggepoetst. Maar Vlissingen slaagde er zondag in. Jong FC Den Bosch degradeerde daarmee naar de hoofdklasse. Maar belangrijker: Vlissingen hield de droom in leven om de eerste Zeeuwse club in de derde divisie te worden. 

Dat gebeurde in een nail biting finish in een praktisch leeg stadion in Den Bosch. En hoeveel nacompetitieduels Vlissingen ook heeft gespeeld, het was pas de eerste zege na strafschoppen. Eén keer eerder belandde Vlissingen in de nacompetitie in een strafschoppenreeks. Dat was zeven jaar geleden, toen Vlissingen een gooi deed naar een plaats in de hoofdklasse. Vinkenslag was de tegenstander. In Limburg werd het 0-0, in Vlissingen 1-1 en Vinkenslag nam de pingels beter.

In de districtsbeker speelde Vlissingen meer strafschoppenseries. En niet onverdienstelijk. Deze eeuw waren het er vijf en daarvan won Vlissingen er vier. Zie de tabel.

Volledig scherm
© RudeStats

Lees meer over statistieken in het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuwse clubs in de beker: Primeur Philippine, Serooskerke met stip, SSV’65 stunt en Kloetinge in kritieke fase
    RUDESTATS

    Zeeuwse clubs in de beker: Primeur Philippine, Seroosker­ke met stip, SSV’65 stunt en Kloetinge in kritieke fase

    Oude tijden herleven met vier Zeeuwse clubs in de achtste finales van de districtsbeker. Kloetinge, Philippine, Serooskerke en SSV’65 meldden zich dinsdagavond bij de laatste zestien. Zeven jaar geleden waren er op dit moment in het toernooi voor het laatst nog zo veel Zeeuwse clubs actief (vijf stuks). Dat seizoen verloor Kloetinge de finale van Kozakken Boys.

blogs