Volledig scherm
RudeStats © PZC

Nacompetitie begint obsessie Smerdiek te worden

BLOGHet wil maar niet lukken bij Smerdiek. Als de club wil promoveren, dan zal dat toch echt via een kampioenschap moeten gaan, want in de nacompetitie heeft Smerdiek niks te zoeken. 

Voor de negende keer probeerde de Thoolse club het afgelopen maand, voor de negende keer mislukte het. En dit keer kreeg Smerdiek zelfs twee kansen! Eerst in een dubbel tegen Kogelvangers, maar dat ging na een 3-2- zege mis in de terugwedstrijd (3-0- verlies). Vervolgens kreeg Smerdiek zaterdag tegen Schelluinen een late en onverwachte herkansing. De 8-0- nederlaag sprak echter boekdelen.

Geinig feitje: Kogelvangers en Schelluinen speelden in het seizoen 2002/2003 samen in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal… In dat seizoen speelde Smerdiek ‘gewoon’ in de vierde klasse B.

Met de negen mislukte missies staat Smerdiek niet op eenzame hoogte. Ook bij Steen ging het dit seizoen voor de negende keer mis in negen pogingen. In de eerste ronde tegen BSC al (overigens speelde Steen de thuiswedstrijd in Clinge, waar Hontenisse zondag alsnog promoveerde via BSC).

Ook Zeelandia Middelburg heeft geen best track record in de nacompetitie. Acht keer speelde de club nacompetitie, telkens ging het mis. In de tabel gaat het echter over zeven mislukte nacompetities, omdat alleen de nacompetities met promotie als inzet worden geteld.

Volledig scherm
© Rudestats

Lees meer over statistieken in het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

  1. Zeeuwse clubs in de beker: Primeur Philippine, Serooskerke met stip, SSV’65 stunt en Kloetinge in kritieke fase
    RUDESTATS

    Zeeuwse clubs in de beker: Primeur Philippine, Seroosker­ke met stip, SSV’65 stunt en Kloetinge in kritieke fase

    Oude tijden herleven met vier Zeeuwse clubs in de achtste finales van de districtsbeker. Kloetinge, Philippine, Serooskerke en SSV’65 meldden zich dinsdagavond bij de laatste zestien. Zeven jaar geleden waren er op dit moment in het toernooi voor het laatst nog zo veel Zeeuwse clubs actief (vijf stuks). Dat seizoen verloor Kloetinge de finale van Kozakken Boys.

blogs