Volledig scherm
© PZC

Kloetinge is slachtoffer van het systeem

blogHet is geen afscheid in stijl geworden voor Arie van der Zouwen. Wat had de trainer graag een hoofdklasser achtergelaten bij zijn vertrek uit Kloetinge. Maar na de 2-1-nederlaag dinsdagavond tegen Smitshoek werd die droom doorgeprikt.

Eens te meer is gebleken dat de ploeg die niet de eerste wedstrijd speelt in een driekamp (Smitshoek in dit geval) in het voordeel is. Ik heb mijn bedenkingen hierover vorige week al aan het digitiale papier toevertrouwd. Kloetinge is nu het slachtoffer geworden van het systeem.

Eerlijk is eerlijk: Kloetinge is ook wel ’s de gelukkige geweest in het systeem. In 1995 was Kloetinge bijvoorbeeld de thuisspelende ploeg in het eerste duel. Dat duel werd gewonnen, de driekamp uiteindelijk ook en in een beslissingsduel met Harkemase Boys promoveerde de ploeg van Kees Zwamborn, die toen trainer was.

Maar dit jaar was het anders. Na de 1-1 bij XerxesDZB was er hoop, maar die bleek dinsdagavond ijdel. De voor lijfsbehoud knokkende hoofdklasser Smitshoek zorgde zelfs voor een primeurtje. Kloetinge verloor immers voor het eerst een thuiswedstrijd in de nacompetitie.

Kloetinge heeft 21 nacompetitiewedstrijden op de teller staan. Daarvan werden er meer dan de helft gewonnen (11) en slechts 4 verloren. En van die 4 nederlagen was die dinsdagavond tegen Smitshoek de eerste op het eigen Wesselopark. Geen leuk afscheid voor trainer Arie van der Zouwen.

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

Volledig scherm
© RudeStats

blogs