Volledig scherm
© PZC

Kloetinge is slachtoffer van het systeem

blogHet is geen afscheid in stijl geworden voor Arie van der Zouwen. Wat had de trainer graag een hoofdklasser achtergelaten bij zijn vertrek uit Kloetinge. Maar na de 2-1-nederlaag dinsdagavond tegen Smitshoek werd die droom doorgeprikt.

Eens te meer is gebleken dat de ploeg die niet de eerste wedstrijd speelt in een driekamp (Smitshoek in dit geval) in het voordeel is. Ik heb mijn bedenkingen hierover vorige week al aan het digitiale papier toevertrouwd. Kloetinge is nu het slachtoffer geworden van het systeem.

Eerlijk is eerlijk: Kloetinge is ook wel ’s de gelukkige geweest in het systeem. In 1995 was Kloetinge bijvoorbeeld de thuisspelende ploeg in het eerste duel. Dat duel werd gewonnen, de driekamp uiteindelijk ook en in een beslissingsduel met Harkemase Boys promoveerde de ploeg van Kees Zwamborn, die toen trainer was.

Maar dit jaar was het anders. Na de 1-1 bij XerxesDZB was er hoop, maar die bleek dinsdagavond ijdel. De voor lijfsbehoud knokkende hoofdklasser Smitshoek zorgde zelfs voor een primeurtje. Kloetinge verloor immers voor het eerst een thuiswedstrijd in de nacompetitie.

Kloetinge heeft 21 nacompetitiewedstrijden op de teller staan. Daarvan werden er meer dan de helft gewonnen (11) en slechts 4 verloren. En van die 4 nederlagen was die dinsdagavond tegen Smitshoek de eerste op het eigen Wesselopark. Geen leuk afscheid voor trainer Arie van der Zouwen.

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

Volledig scherm
© RudeStats
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuwse clubs in de beker: Primeur Philippine, Serooskerke met stip, SSV’65 stunt en Kloetinge in kritieke fase
    RUDESTATS

    Zeeuwse clubs in de beker: Primeur Philippine, Seroosker­ke met stip, SSV’65 stunt en Kloetinge in kritieke fase

    Oude tijden herleven met vier Zeeuwse clubs in de achtste finales van de districtsbeker. Kloetinge, Philippine, Serooskerke en SSV’65 meldden zich dinsdagavond bij de laatste zestien. Zeven jaar geleden waren er op dit moment in het toernooi voor het laatst nog zo veel Zeeuwse clubs actief (vijf stuks). Dat seizoen verloor Kloetinge de finale van Kozakken Boys.

blogs