Volledig scherm
Huseyin Dogan in de uitzending van CTV Voetbal naast Jan Poortvliet. © CTV Voetbal

Huseyin Dogan neemt afscheid als centurion

RUDESTATSVLISSINGEN - Na Sigi Leest (Sluiskil) was Huseyin Dogan dinsdag de tweede trainer in het Zeeuwse amateurvoetbal die lopende het seizoen is vertrokken. De trainer uit Goes trok de deur bij Bevelanders op een bijzonder moment achter zich dicht. Hij had net zijn 100ste officiële wedstrijd gecoacht.

Volledig scherm
Honderd keer Huseyin Dogan bij Bevelanders. © RudeStats

Aan die wedstrijd zal hij met weinig plezier terugdenken (0-12 tegen RCS). Maar het feit dat een trainer 100 wedstrijden bij één club haalt, is tegenwoordig niet gebruikelijk. Maar gezien het track record van Dogan in Kamperland is het wel begrijpelijk: hij won meer dan de helft van zijn wedstrijden.

Met 53 zeges in 100 duels kun je thuiskomen. Tel daarbij de 19 gelijke spelen en 28 nederlagen en Dogan kan bij Bevelanders terugkijken op een puntengemiddelde van 1,77 per wedstrijd. Hoewel Dogans carrière nog pril is, kunnen weinig Zeeuwse trainers op zo’n moyenne bogen.

Weinig plezier

Het zal Dogan momenteel niet zo veel plezier bezorgen, want liever had hij de klus in Kamperland afgemaakt. Na 82 competitieduels, 15 bekerduels en 3 nacompetitieduels was het klaar. Zijn startpunt bij een eventuele nieuwe club is echter positief qua punten.

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuwse clubs in de beker: Primeur Philippine, Serooskerke met stip, SSV’65 stunt en Kloetinge in kritieke fase
    RUDESTATS

    Zeeuwse clubs in de beker: Primeur Philippine, Seroosker­ke met stip, SSV’65 stunt en Kloetinge in kritieke fase

    Oude tijden herleven met vier Zeeuwse clubs in de achtste finales van de districtsbeker. Kloetinge, Philippine, Serooskerke en SSV’65 meldden zich dinsdagavond bij de laatste zestien. Zeven jaar geleden waren er op dit moment in het toernooi voor het laatst nog zo veel Zeeuwse clubs actief (vijf stuks). Dat seizoen verloor Kloetinge de finale van Kozakken Boys.

blogs