Volledig scherm
RudeStats © PZC

Ervaring van Tholense Boys haalt niks uit

blogDe geschiedenis herhaalde zich op pinkstermaandag voor Tholense Boys. Vorig jaar kreeg de Thoolse ploeg tegenstander Oostkapelle niet uit de tweede klasse en ook nu lukte het niet om deze Walcherse ploeg het laatste zetje te geven. En dus promoveerde Tholense Boys weer niet.

Vorig jaar speelde Tholense Boys een driekamp met behalve Oostkapelle ook Yerseke erin. (Ook dit jaar speelde Tholense Boys in de nacompetitie tegen Yerseke, in de eerste ronde). Alles kwam aan op het slotduel: Oostkapelle-Tholense Boys. Net als dit jaar. En beide keren redde Oostkapelle het vege lijf.

De ruime nacompetitie-ervaring betaalde zich weer niet uit voor Tholense Boys. Met de vier duels van dit naseizoen kwam de Thoolse club op 43 wedstrijden in de nacompetitie. Daarmee kwam het op gelijke hoogte met Arnemuiden, dat tot dit seizoen de meest ervaren Zeeuwse nacompetitieploeg was.

Volledig scherm
© RudeStats

Het verschil tussen beide clubs is wel het succes-ratio. Arnemuiden won slechts 30 procent van zijn wedstrijden, Tholense Boys 49 procent. De absolute grootgrutters in deze lijst zijn Vlissingen (53 procent) en vooral Goes, dat maar liefst 57 procent van zijn duels won, om precies te zijn 20 van de 35.

De vijf zeges op rij van dit seizoen hielpen daaraan best lekker mee.

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

blogs