Volledig scherm
RudeStats © PZC

Ervaring van Tholense Boys haalt niks uit

blogDe geschiedenis herhaalde zich op pinkstermaandag voor Tholense Boys. Vorig jaar kreeg de Thoolse ploeg tegenstander Oostkapelle niet uit de tweede klasse en ook nu lukte het niet om deze Walcherse ploeg het laatste zetje te geven. En dus promoveerde Tholense Boys weer niet.

Vorig jaar speelde Tholense Boys een driekamp met behalve Oostkapelle ook Yerseke erin. (Ook dit jaar speelde Tholense Boys in de nacompetitie tegen Yerseke, in de eerste ronde). Alles kwam aan op het slotduel: Oostkapelle-Tholense Boys. Net als dit jaar. En beide keren redde Oostkapelle het vege lijf.

De ruime nacompetitie-ervaring betaalde zich weer niet uit voor Tholense Boys. Met de vier duels van dit naseizoen kwam de Thoolse club op 43 wedstrijden in de nacompetitie. Daarmee kwam het op gelijke hoogte met Arnemuiden, dat tot dit seizoen de meest ervaren Zeeuwse nacompetitieploeg was.

Volledig scherm
© RudeStats

Het verschil tussen beide clubs is wel het succes-ratio. Arnemuiden won slechts 30 procent van zijn wedstrijden, Tholense Boys 49 procent. De absolute grootgrutters in deze lijst zijn Vlissingen (53 procent) en vooral Goes, dat maar liefst 57 procent van zijn duels won, om precies te zijn 20 van de 35.

De vijf zeges op rij van dit seizoen hielpen daaraan best lekker mee.

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuwse clubs in de beker: Primeur Philippine, Serooskerke met stip, SSV’65 stunt en Kloetinge in kritieke fase
    RUDESTATS

    Zeeuwse clubs in de beker: Primeur Philippine, Seroosker­ke met stip, SSV’65 stunt en Kloetinge in kritieke fase

    Oude tijden herleven met vier Zeeuwse clubs in de achtste finales van de districtsbeker. Kloetinge, Philippine, Serooskerke en SSV’65 meldden zich dinsdagavond bij de laatste zestien. Zeven jaar geleden waren er op dit moment in het toernooi voor het laatst nog zo veel Zeeuwse clubs actief (vijf stuks). Dat seizoen verloor Kloetinge de finale van Kozakken Boys.

blogs