Volledig scherm
RudeStats © PZC

Driewerf hoera voor Arjen Pattenier

RudestatsArjen Pattenier had zaterdag drie redenen om tevreden te zijn. De belangrijkste was natuurlijk dat hij met Oostkapelle een eerste, grote stap zette richting lijfsbehoud in de tweede klasse. Door de 5-0- overwinning bij Duiveland staat de deur naar de finale van de nacompetitie wagenwijd open.

Met drie doelpunten leverde Pattenier een wezenlijk bijdrage aan de dikke Duivelandse oorwassing. Die drie doelpunten markeerden de twee andere redenen waarom Pattenier tevreden kon zijn. Het zal niemand verbazen dat de redenen statistisch van aard zijn.

De eerste is dat hij met zijn goals nu de productiefste speler van Oostkapelle in de nacompetitie is. Met zijn hattrick bracht hij zijn totaal op 12 doelpunten in de nacompetitie. Daarmee passeerde hij Harro Hazelaar die vooral in de vorige eeuw best productief was in de nacompetitie. Hij maakte er 10.

Met zijn drieluikje bij Duiveland passeerde Pattenier ook de grens van 150 (na)competitiedoelpunten voor Oostkapelle. In de afgelopen veertig jaar is er geen speler productiever geweest voor de club. Ik vermoed dat Gerard Schipper in de periode daarvoor nog heel wat goals heeft gemaakt, maar sinds 1977 is Pattenier de productiefste.

In de reguliere competitie kwam Pattenier dit seizoen ‘slechts’ tot zeven doelpunten. Zijn laagste seizoenstotaal in tien jaar. Hij maakte zijn goals op drie verschillende niveaus: in de eerste klasse (10), in de tweede klasse (88) en in de derde klasse (41). In het seizoen 2013/2014 was hij het meest trefzeker met 24 goals (in de derde klasse).

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

Volledig scherm
© Rudestats
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuwse clubs in de beker: Primeur Philippine, Serooskerke met stip, SSV’65 stunt en Kloetinge in kritieke fase
    RUDESTATS

    Zeeuwse clubs in de beker: Primeur Philippine, Seroosker­ke met stip, SSV’65 stunt en Kloetinge in kritieke fase

    Oude tijden herleven met vier Zeeuwse clubs in de achtste finales van de districtsbeker. Kloetinge, Philippine, Serooskerke en SSV’65 meldden zich dinsdagavond bij de laatste zestien. Zeven jaar geleden waren er op dit moment in het toernooi voor het laatst nog zo veel Zeeuwse clubs actief (vijf stuks). Dat seizoen verloor Kloetinge de finale van Kozakken Boys.

blogs