Volledig scherm
Rudestats © PZC

Dennis de Nooijer kan historische 4x3 schrijven

RudestatsDennis de Nooijer staat op drie duels op rij met minimaal drie doelpunten. De oud-prof – 48 jaar inmiddels – schiet momenteel uit alle hoeken en standen raak voor Apollo’69. Een vierde wedstrijd met minimaal een hattrick zou een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis zijn.

In deze eeuw heb ik geen enkele speler gevonden in het Zeeuwse voetbal die dat voor elkaar heeft gekregen. Wel zeven andere spelers die drie duels op rij minimaal drie keer scoorden. Maar een vierde wedstrijd konden ze er niet aan toevoegen. De Nooijer krijgt zaterdag tegen Kwadendamme de kans.

Na het voltooien van de Kustmarathon is De Nooijer topfit begonnen aan zijn seizoen bij vierdeklasser Apollo’69. Hij opende met een hattrick tegen Stavenisse, maakte er vervolgens vier tegen Vosmeer en toen weer drie tegen Cadzand. Tien goals in drie duels op een totaal van twintig goals.

Met een vierde hattrick zou De Nooijer historie schrijven. Er is wel een speler die bijna een nog sterkere reeks neerzette. Michel Nieuwelink namelijk, in het seizoen 2003/2004 namens Vogelwaarde. In de laatste vijf duels van het seizoen zette hij deze reeks neer: 4 – 3 – 2 – 6 – 5.

Maar ja, die 2 hè… Dat was overigens ook geen misselijke prestaties want met die twee goals versloeg Vogelwaarde wel mooi Axel met 2-1.

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

Volledig scherm
© Rudestats
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

blogs