Voorzieningen zoals bibliotheken komen in gevaar als gemeenten in de regio geen extra geld van het kabinet ontvangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzieningen zoals bibliotheken komen in gevaar als gemeenten in de regio geen extra geld van het kabinet ontvangen. © John de Pater

‘Zwembaden, bibliotheken en sportclubs in gevaar zonder extra geld van het kabinet’

Tal van gemeenten rond Rotterdam en in de rest van Zuid-Holland hebben permanent meer geld van het kabinet nodig om bibliotheken, zwembaden en verenigingen overeind te houden. Daarvoor waarschuwt de provincie, die denkt dat gemeenten zonder die steun keuzes moeten maken ‘die maatschappelijk niet meer verantwoord zijn’. 

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Capelle gaat de strijd aan met uitbuiting van scholieren: ‘Veel leed onder jonge slachtoffers’
  PREMIUM

  Capelle gaat de strijd aan met uitbuiting van scholieren: ‘Veel leed onder jonge slachtof­fers’

  Om het toenemende probleem van uitbuiting van scholieren een halt toe te roepen, is er in Capelle aan den IJssel een grootschalige campagne begonnen. Op initiatief van burgemeester Peter Oskam worden jongeren gewaarschuwd voor de gevaren van onder andere het uitlenen van een pinpasje of het rondbrengen van drugspakketjes. Ook lopen meisjes én jongens het risico om seksuele handelingen onder dwang te verrichten.