Kinder- en jeugdpsychiater Mijke Lambregtse (l) en gynaecoloog Hilmar Bijma in een spreekkamer van het Erasmus MC.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinder- en jeugdpsychiater Mijke Lambregtse (l) en gynaecoloog Hilmar Bijma in een spreekkamer van het Erasmus MC. © Jan de Groen

Zwangeren met stressvolle thuissituatie jaar lang begeleiden: ‘Gevoeligheid voor stress wordt al in de baarmoeder bepaald’

Het Erasmus MC-Sophia breidt een project uit om zwangeren met financiële zorgen, relatieproblemen of een andere stressvolle thuissituatie in Rotterdam langer te begeleiden voor een goede hechting tussen ouder en kind. Een jaar lang volgen hulpverleners een kersvers gezin na de bevalling.

 1. Wie herkent deze plek en wat werd hier gebouwd?
  raadplaat

  Wie herkent deze plek en wat werd hier gebouwd?

  Rotterdam verandert continu. Torens schieten uit de grond, hele wijken worden gesloopt, havens krijgen een nieuwe bestemming. Zo ook hier. Links is nog een vaartuig te zien, maar rechts lijkt het sloopwerk al in volle gang. Er is dus veel te vertellen over deze kiek. Allereerst: waar bevinden we ons? Kunt u de gebouwen noemen die we zien, inclusief dat rijtje huizen rechts? Wat is hier sindsdien allemaal gebeurd en hoe ziet het er nu uit? Kom vooral met een uitgebreide opsomming van herinneringen aan dit stukje Rotterdam en laat geen detail onbenoemd. We kijken naar uw epistels uit! Reageren op onze raadplaat? Stuur een mailtje naar rd.toen@ad.nl.
 2. Door de ‘parels’ van Anouk (23) heb je in plaats van iets nieuws, iets tweedehands in jouw huis: ‘Dat is nu hip’
  PREMIUM
  STARTERS

  Door de ‘parels’ van Anouk (23) heb je in plaats van iets nieuws, iets tweede­hands in jouw huis: ‘Dat is nu hip’

  ,,Waarom zou je je hele huis vol zetten met nieuwe Ikea-spullen?”, vraagt Anouk Klarenbeek (23) uit Rotterdam zich af. ,,Er zijn meer mensen die dat hebben, terwijl er nog zo veel mooie en unieke spullen zijn.” Daarom kwam zij in september vorig jaar met Parels van Anouk. Dit is juist voor mensen die wel iets tweedehands of vintage willen kopen, maar niet weten waar ze moeten beginnen.