Volledig scherm
Wodan is succesvol geopereerd aan zijn oogje. © Stichting Zwerfkatten Rijnmond

Zwaargewond katertje Wodan succesvol geopereerd aan zijn oog

Het gaat beter met Wodan, het zwaar verwaarloosde katertje dat op straat werd gevonden. Stichting Zwerfkatten Rijnmond plaatste begin deze maand een oproep op Facebook om geld te doneren voor de operatie van Wodan. De operatie is geslaagd.

Het beestje werd op straat gevonden: sterk vermagerd, uitgeput en met een zwaar gehavend oog. Bijna twee weken later gaat het steeds beter met Wodan. Hij is ‘ondanks alles een lief en tevreden manneke’, schrijft de stichting op Facebook.

Het katje maakt het goed, maar hij is nog niet helemaal op het juiste gewicht. Wodan - vernoemd naar de oppergod van de Noorse mythologie - moet nog meer eten om helemaal aan te sterken. Een gastgezin werkt aan zijn herstel. ,,Hij slaapt erg veel en spelen doet hij maar af en toe", vertelt Ineke Jochims van Stichting Zwerfkatten Rijnmond.

Voor de operatie werd zo’n 2000 euro opgehaald, terwijl er zo’n 500 euro nodig was. ,,De rest van het bedrag gaat naar soortgelijke operaties”, zegt Jochims. ,,Door de donaties kunnen we dit werk doen.”

Volledig scherm
Het onfortuinlijke katje vóór zijn operatie. © Stichting Zwerfkatten Rijnmond

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.