Iris Kamminga, zus van Arno Kamminga die al twee zilveren medailles pakte op de Olympische Spelen van Tokio, poseert voor zwembad Aquamar, waar haar jongere broer veel trainingsuren maakte.
Volledig scherm
PREMIUM
Iris Kamminga, zus van Arno Kamminga die al twee zilveren medailles pakte op de Olympische Spelen van Tokio, poseert voor zwembad Aquamar, waar haar jongere broer veel trainingsuren maakte. © Ricardo Smits

Zus apetrots op medaillewinnaar Arno Kamminga: ‘We hebben een sterke band doordat onze moeder jong overleed’

In één klap is schoolslagzwemmer Arno Kamminga een bekende Nederlander. Maar zijn twee zilveren olympische medailles zetten het leven van zijn zus Iris, die zelf aan wedstrijdzwemmen doet bij Z&PC Rotterdam, ook op zijn kop. „Ik ben nachten wakker en de telefoon staat constant roodgloeiend. Die móét de hele tijd aan de oplader.”

 1. Rotterdam verlengt noodsteun aan de cultuursector tot eind dit jaar: ‘Stoppen komt te vroeg’

  Rotterdam verlengt noodsteun aan de cultuursec­tor tot eind dit jaar: ‘Stoppen komt te vroeg’

  Rotterdam verlengt de noodsteun aan de cultuursector tot eind dit jaar. Het gaat om 4 miljoen euro voor gesubsidieerde en private culturele organisaties en ondernemingen. Wethouder Kasmi maakte zich zorgen om de cultuursector in Rotterdam als het steunpakket van het Rijk zou stoppen op 1 oktober: ,,Het eind van de crisis is in zicht, maar de pijn is daarmee niet weg. Het stoppen van steun komt te vroeg.”
 2. Hondenbaasjes opgelet: er gaat het een en ander veranderen bij de Rottemeren
  PREMIUM

  Hondenbaas­jes opgelet: er gaat het een en ander veranderen bij de Rottemeren

  Vechtende honden, baasjes die ruzie maken over de aanlijnplicht, maar ook wandelaars, fietsers en ruiters die last hebben van de viervoeters. Boswachter Dick van Stegeren van de Rottemeren ziet sinds een jaar of twee genoeg de klachten over loslopende honden opvallend toenemen. Vandaar dat nu wordt gewerkt aan nieuwe ‘spelregels’. ,,Het is allerminst onze bedoeling om gebieden onaantrekkelijk te maken voor honden.’’
 3. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 4. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.