Volledig scherm
Een vegan hotdog. © Vegan Junk Food Bar

Zondag opent de Vegan Junk Food Bar dan eindelijk in Rotterdam

Rotterdamse veganisten en foodies hebben er even op moeten wachten, maar zondag openen eindelijk de deuren van de Vegan Junk Food Bar. De Rotterdamse zaak is gevestigd aan de Schiedamse Vest 144, in het hartje van de stad. In Amsterdam zijn er vier filialen van de razend populaire keten te vinden.

In maart werd bekend dat de keten een vestiging in Rotterdam zou krijgen. Dat tot groot genoegen van liefhebbers van plantaardig eten én influencers die niet kunnen wachten om het kleurrijke eten vast te leggen. Klanten kunnen er bijvoorbeeld kapsalon, een burger, bitterballen of garnalen bestellen. Maar dan allemaal op plantaardige basis.

,,De ambiance, goede service en kleurrijke gerechten moeten het geitenwollensokken-imago van plantaardig eten wegnemen. We vinden goede service belangrijk. En de kwaliteit van het eten moet gewoon heel goed zijn. Vleeseters die binnenwandelen gaan vaak ook overstag: ze zijn verrast over het aanbod’’, zegt Mireille Sanches, verantwoordelijk voor de marketing van de keten.

Veganistisch eten wint flink terrein in Rotterdam. In aardig wat horeca-zaken kunnen veganisten al terecht omdat er een kleine sectie van plantaardig eten op de menukaart prijkt. Ook openen er steeds meer restaurants die hun kaart volledig vullen met gerechten zonder dierlijke producten.

Volledig scherm
Een plantaardige burger. © Vegan Junk Food Bar
Volledig scherm
Bitterballen en patat. © Vegan Junk Food Bar

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Hoe een Gorcumse werf uitgroeide tot vlaggendrager van de Nederlandse scheepsbouw
    PREMIUM
    Interview

    Hoe een Gorcumse werf uitgroeide tot vlaggendra­ger van de Nederland­se scheeps­bouw

    Veertig jaar geleden lag de scheepsbouw in Nederland op z’n gat. Het miljardendebacle rond Rijn-Schelde-Verolme (RSV) leek het einde van een tijdperk. Anno nu rolt het ene na het andere bijzondere schip van Nederlandse makelij van de werf. Alle grote RSV-werven bestaan nog en zijn - opvallend genoeg - weer in handen van één onderneming: Damen. Het bedrijf is de vlaggendrager van een maakindustrie die zich opnieuw uitvindt. Een interview met ceo René Berkvens van Damen Shipyards Group.