Volledig scherm
PREMIUM
De grote brand in Berkel is nog steeds het gesprek van de dag. © MediaTV

Zoektocht naar onderdak voor gedupeerden na verwoestende Berkelse brand in volle gang

VIDEOEr komt van alles en nog wat af op gedupeerden van de grote brand gisteren in Berkel en Rodenrijs. De verzekeringsexperts komen langs om alles te bekijken en tegelijkertijd willen de bewoners van de twee vernielde woningen en de directeur van de RataPlan zo snel mogelijk elders in de gemeente onderdak vinden om door te kunnen gaan.

Volledig scherm
Gert-Jan Dekker is de directeur van de kringloopwinkelketen RataPlan. © AD

Directeur Gert-Jan Dekker van kringloopwinkelketen RataPlan wandelde vanochtend met een clubje (verzekerings)experts langs de restanten van wat eens een winkel van maar liefst 2500 vierkante meter was. Bergen verwrongen staal en veel door een dragline neergehaalde muren – zo was het de uren daarvoor voor de brandweer eenvoudiger om alle ‘hotspots’ te doven – bepalen hun uitzicht.

Dat hij nu een stuk dichter bij zijn winkel kan komen dan tijdens de hectiek de dag ervoor, verandert niets aan wat hij toen al concludeerde: een ruïne, met de grond gelijk.

Voordat hij met de deskundigen de plek des onheils op de hoek van de Veilingweg met de Oudlandselaan bezoekt, heeft Dekker al zijn medewerkers gesproken. RataPlan werkt met mensen met een beperking. Werk is enorm belangrijk voor ze. ,,De impact is voor ons allen groot, maar je ziet dat zo’n enorme brand op hen nog meer indruk maakt. Tegelijkertijd merken we dat het voor de een belangrijk is dat hij snel ergens anders door kan gaan met werken, terwijl het voor een ander medewerker beter is om even een paar dagen tot rust te komen.’’

Ondertussen belt de kringloopwinkeldirecteur zich een paar slagen in het rond omdat hij verder wil in de gemeente Lansingerland. Het Grote Zoeken naar een betaalbare bedrijfsruimte van min of meer dezelfde omvang als Rataplan had, is begonnen.

  1. Sportclub Feyenoord buigt zich alsnog over bod à 15 miljoen euro op ‘Kuipaandelen’

    Sportclub Feyenoord buigt zich alsnog over bod à 15 miljoen euro op ‘Kuipaande­len’

    Het bod van de Vrienden van de Kuip op de stadionaandelen van de Sportclub Feyenoord wordt de komende weken onder de loep genomen. Dat is de uitkomst van een algemene ledenvergadering vanavond op Varkenoord. Er waren te weinig leden aanwezig om een knoop door te hakken over het ‘splitsen’ van de aandelen, wat de komst van een nieuw stadion voor Feyenoord weer een stap dichterbij zou brengen.