Lou Vlasblom in 1956 boven op de beroemde hefbrug over de Koningshaven. Voor een interview met weekblad Panorama kroop hij 23 jaar na zijn legendarische duik nog één keer naar boven.
Volledig scherm
PREMIUM
Lou Vlasblom in 1956 boven op de beroemde hefbrug over de Koningshaven. Voor een interview met weekblad Panorama kroop hij 23 jaar na zijn legendarische duik nog één keer naar boven. © Henk Blansjaar/Collectie Spaarnestad Photo/Uitgeverij De Meent

Zo werd Lou uit Crooswijk wereldberoemd: ‘Dit is nooit geëvenaard’

Veel Rotterdammers weten het vast niet, maar ooit dook er een jongen van De Hef. Een wereldrecord was het, 67 meter, twee salto’s en toen, plons! Het was 14 januari 1933, ijskoud en Rotterdam had een held. Lou Vlasblom, 19 jaar, darmschraper uit Crooswijk. 

  1. Morgan (17) maakt zich zorgen over steekpartijen: ‘Ga iets opsteken, niet elkaar neersteken’
    PREMIUM
    ik zeg je

    Morgan (17) maakt zich zorgen over steekpar­tij­en: ‘Ga iets opsteken, niet elkaar neersteken’

    Waar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Interieurstudente aan het Hout- en Meubileringscollege Morgan Hortulanus maakt zich zorgen over jongeren die elkaar neersteken. „Doe een opleiding, ga werken, steek iets op in plaats van dat je elkaar neersteekt.”